ေသြးစိမ္းေခါက္ဆြဲ
တခါတခါ ႀကံႀကံဖန္ဖန္ အစားအစာေတြ ကၽြန္ေတာ္တို႔အလုပ္သမားေတြကို လုပ္ၿပီးေကၽြးပါတယ္။ ဒီေန႔ ေကၽြးတာကေတာ့ ေသြးစိမ္းေခါက္ဆြဲပါတဲ့။ နာမည္ၾကားကတည္းက အတၱတစ္ေယာက္ အံခ်င္စိတ္ေပါက္ေနပီ... လို႔ မဆိုလိုပါဘူး။ :P
အဲဒီလို ဇလုံထဲမွာ ၀က္ေသြးအစိမ္းေတြ ထည့္ထားပါတယ္။
(အတၱ သြားစားတဲ့အခ်ိန္ ေသြးက တစ္၀က္ေလာက္ေလ်ာ့ေနပါပီ၊ သိပ္မႀကိဳက္ၾကဘူးထင္ပါတယ္။ :D)
ပဲပင္ေပါက္ရယ္၊ ေဂၚဖီထုပ္ရယ္
ဆန္နဲ႔လုပ္ထားတဲ့ေခါက္ဆြဲရယ္
ေနာက္ ၀က္သား သုံးထပ္သားကို ပါးပါးလွီး
ေနာက္ ကိုယ္ႀကိဳက္သေလာက္ ေသြးစိမ္းကို ကိုယ့္ပန္းကန္ထဲတည့္
ၿပီးရင္ ပဲပင္ေပါက္၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ၀က္သားနည္းနည္းစီထည့္ပီး ၂မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္
ခုနင္က ေသြးစိမ္းထည့္ထားတဲ့ ပန္ကန္လုံးထဲထည့္
အခ်ဳိ၊ အေပါ့၊ အငန္၊ အစပ္၊ အခ်ဥ္ေတြ ကိုယ့္သေဘာက် ထည့္ၿပီးရင္ေတာ့
အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည့္စုံတဲ့ ေသြးစိမ္းေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲရပါပီ...။
(အားလုံးထည့္ၿပီး နယ္ၿပီးသြားေတာ့ ေသြးစိမ္းနံ႔ ေပ်ာက္သြားပီး ေမႊးတဲ့ အနံ႔တစ္မ်ဳိးထြက္လာပါတယ္)
4 Comments:
အဲတာ........ ေလွေပၚကေခါက္ဆဲြ ရဲ႕ နာမည္ႀကီး ေခါက္ဆဲြမဟုတ္လား.. အဲဒီလို ခ်က္ေပးမွန္း မသိဘူး.. ေတာ္ေသးတယ္.. သြားစားတိုင္း ေသြးမထည့္တာပဲ စားတာ...
ပင္စိမ္းရြက္မ်ားမ်ား ထည့္ရင္ ပိုစားေကာင္းတယ္.. ေသြးက ညီႇမွာစိုးလို႔ မစားဘူး..
ကၽြန္ေတာ္လည္း မသိဘူး အစ္မရဲ႕၊ အရင္ကေတာ့ ေသြးေၾကာ္ေတြ အရက္နဲ႔ ျမည္းဖူးတယ္။ အစိမ္းေတာ့ မစားဖူးဘူး။ အခုလည္း သူမ်ားစားတာ ကို ေရးထားတာ ...။ :D
ဟယ္ ထူးဆန္းပါ႕ ဆတြတ္ ရယ္ အဲေလ ေယာင္လုိ႕ ဟိဟိ ၾကားဖူးဘူး အဲဒါ စားေကာငး္လား ဟဲ႕
အိးခ်ားရဲဘူး
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home